PILNE

A gdyby rzucić to wszystko i wyjechać w Bieszczady? Teraz to możliwe!

Usytuowany w malowniczej otulinie Parku Krajobrazowego Gór Słonych „Hotel Arłamów” poszukuje kucharzy, dla których gotowanie to nie tylko zawód, to przede wszystkim pasja

10 wrzesnia 2020
Jakub Kot

Redaktor Naczelny

Usytuowany w malowniczej otulinie Parku Krajobrazowego Gór Słonych "Hotel Arłamów" poszukuje kucharzy, dla których gotowanie to nie tylko zawód, to przede wszystkim pasja. Jeżeli chcesz rozwijać swoje kulinarne umiejętności pod czujnym okiem maestro kuchni - Adama Chrząstowskiego, marzy Ci się praca w jednym z najlepszych kompleksów hotelowych w kraju, nasz tekst z pewnością Cię zainteresuje.

Dziś stanowi perłę na mapie hotelarskiej Polski, choć jego przeszłość naznaczona jest ciemnymi plamami historii. Od lat 60. XX aż do przełomu lat 80.-90. XX mieścił się w tym miejscu tajny kompleks obiektów Ośrodka Wypoczynkowego Urzędu Rady Ministrów, w którym "bawiła się" ówczesna partyjna elita. Organizowano polowania, zapraszano wpływowych gości. W okresie stanu wojennego przetrzymywano tu internowanego Lecha Wałęsę. Jednak tę nieprzyjemną przeszłość "Hotel Arłamów" ma już dawno za sobą! Kompleks wyszedł obronną ręką z zawirowań historycznych stając się dumą niewielkiej bieszczadzkiej miejscowości - Jamna Górna.

"Hotel Arłamów" to nowoczesny, ponad 200-stu hektarowy kompleks, w którego skład wchodzą wille, rezydencje, centrum sportowe czy SPA. Jako jedyny hotel w Polsce posiada lotnisko i helikopter do dyspozycji gości, oraz najwyżej położone, pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej. Usytuowany w samym sercu gęstych, bieszczadzkich lasów przyciąga turystów z całego świata.
















Goście doceniają nie tylko walory przyrodnicze czy bogatą ofertę, ale także wyśmienitą kuchnię, nad którą pieczę sprawuje jeden z najlepszych kucharzy w Polsce - Adam Chrząstowski.

Pan Adam swoje wieloletnie doświadczenie zdobywał a najlepszych hotelach i restauracjach. Pracował między innymi w Szanghaju, gdzie zarządzał restauracjami Hunters i Tropicana, a także w warszawskim Hotelu Bristolu i Rialto. W Krakowie związany był z restauracjami Ancora i Ed Red.

- Kuchnia polska jest naprawdę wyjątkowa, a jej tradycja długoletnia i niezwykle barwna. Bardzo aromatyczna, z dużą ilością ziół i przypraw. Z czasem ten unikalny, często eksperymentalny charakter zatracił się. Moim celem jest go odkryć na nowo - mówi Adam Chrząstowski.




Jest orędownikiem kuchni bazującej w oparciu o kulinarną tradycję, ale w nowoczesnym ujęciu. Świeże, sezonowe produkty dostarczane przez lokalnych dostawców są znakiem rozpoznawalnym kuchni Adama.

- W Polsce nie brakuje pysznych warzyw, owoców, mięsa czy ryb. Grzechem byłoby z nich nie korzystać! - dodaje Chrząstowski.

Jego kulinarna pasja, wiedza zostały i zdolności organizacyjne docenione zostały przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych, które wybrało go na głównego konsultanta kulinarnego na czas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej.

Praca u boku takiego mistrza to prawdziwe marzenie dla niejednego pasjonata kulinariów - marzenie, które ma szansę stać się rzeczywistością, bowiem Adam Chrząstowski prowadzi nabór do swojego zespołu!

- Aktualnie poszukuję kucharzy i cukierników do "Hotelu Arłamów". Szukam osób z doświadczeniem i ogromną miłością do kuchni. Zapraszam osoby, które nie boją się wyzwań, które chcą pracować na rodzimych, sezonowych produktach w jednym z najpiękniejszych hoteli w Polsce! - konkluduje Adam Chrząstowski.

Dodaje, że już w przyszłym tygodniu będzie możliwość spotkań z zainteresowanymi w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu i Trójmieście.

Jeżeli jesteś zainteresowany/zainteresowana praca w "Hotelu Arłamów" wyślij CV na maila a.chrzastowski@arlamow.pl








Zamknij

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych.
Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia.
Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.