Warsztaty parzenia kawy w Cheder Cafe
Jak zamienić przysłowiową małą czarną w przyjemność smakową i nie tylko? Dowiecie się tego na warsztatach alternatywnego parzenia kawy w Cheder Cafe.
Już w niedzielę 29 stycznia każdy zainteresowany tym, jak na smak kawy wpływa grubość mielenia jej ziaren, szybkość ich zalewania, a także temperatura wody, powinien się wybrać na warsztaty w Cheder Cafe na krakowskim Kazimierzu.
Prowadzący pokażą, jak pracować nad smakiem kawy i dostosowywać ją do swoich preferencji. Będzie można się dowiedzieć, jak przyrządzać ją, by zachowała swoje dobroczynne właściwości oraz pełnię smaku. Spotkanie pozwoli uczestnikom rozwinąć kawowe horyzonty i stać się bardziej świadomym smakoszem popularnego trunku.
Warsztaty poprowadzi Bartek Kozina we współpracy z Karma Coffee Roasters. To już kolejne z cyklu wydarzeń wokół kawy w Cheder Cafe, w której na co dzień można skosztować np. kawy parzonej w findżanie – oryginalnym izraelskim tyglu lub serwowanej po turecku.
Wstęp wolny, liczba miejsc ograniczona – zapisy: office@jewishfestival.pl