PILNE

Warsztaty parzenia kawy w Cheder Cafe

24 stycznia 2017 Apetyt na Kraków
Autor:  MB

CC0 License

Jak zamienić przysłowiową małą czarną w przyjemność smakową i nie tylko? Dowiecie się tego na warsztatach alternatywnego parzenia kawy w Cheder Cafe.

Już w niedzielę 29 stycznia każdy zainteresowany tym, jak na smak kawy wpływa grubość mielenia jej ziaren, szybkość ich zalewania, a także temperatura wody, powinien się wybrać na warsztaty w Cheder Cafe na krakowskim Kazimierzu.

Prowadzący pokażą, jak pracować nad smakiem kawy i dostosowywać ją do swoich preferencji. Będzie można się dowiedzieć, jak przyrządzać ją, by zachowała swoje dobroczynne właściwości oraz pełnię smaku. Spotkanie pozwoli uczestnikom rozwinąć kawowe horyzonty i stać się bardziej świadomym smakoszem popularnego trunku.

Warsztaty poprowadzi Bartek Kozina we współpracy z Karma Coffee Roasters. To już kolejne z cyklu wydarzeń wokół kawy w Cheder Cafe, w której na co dzień można skosztować np. kawy parzonej w findżanie – oryginalnym izraelskim tyglu lub serwowanej po turecku.

Wstęp wolny, liczba miejsc ograniczona – zapisy: office@jewishfestival.pl

Zamknij

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych.
Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia.
Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.